La 2ª edició del Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings, en marxa

La 2ª edició del Postgrau en Innovació i Gestió de Càmpings s’iniciarà el proper 18 d’octubre a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i finalitzarà el 23 d’octubre de 2018. La primera edició ha finalitzat, recentment, amb un balanç satisfactori per part dels docents i els alumnes.

Segons ha explicat Jesús Angla, vicedegà de la facultat, un total d’11 alumnes han cursat aquests estudis específics, amb un bon aprofitament dels coneixements adquirits, relatius al món empresarial relacionat amb l’univers campista, que en aquests moments passa per uns moments d’expansió molt importants.

Cal dir que a banda dels estudiants inscrits a la totalitat del curs, n’hi ha hagut d’altres que han completat algun dels mòduls. En el transcurs del postgrau, els assistents han tingut l’oportunitat de visitar 7 càmpings, aprofitant les 5 visites del treball de camp, i també han pogut fer pràctiques en prestigiosos establiments de la zona.

En aquests moments, els participants al primer postgrau es troben en la fase de redacció dels treballs finals de síntesi, que, sota la supervisió dels seus tutors, posaran de manifest els coneixements adquirits, així com l’aprofitament de les classes teòriques i pràctiques.

L’acte de clausura del postgrau va esdevenir en el decurs de la Jornada professional Innovació i Competitivitat en el món del càmping celebrada a la Facultat de Turisme i Geografia el passat 17 de maig, on hi van intervenir prestigiosos ponents internacionals relacionats amb el món campista.

Els càmpings com a allotjaments turístics han evolucionat significativament en els últims anys. De ser un negoci de lloguer de parcel·les han passat a oferir una complexa varietat de serveis d’allotjament i d’entreteniment que els està transformant en autèntics ressorts de vacances. Aquesta evolució ha afectat el seu model de gestió, fent necessària l’aplicació de tècniques de gestió pròpies de les empreses d’allotjament turístic d’alt nivell, així com instruments propis pels seus canals de distribució i comercialització.

Qüestions com la prospecció dels mercats en origen, gestió de motors de reserva online; la cura de la reputació online; i la introducció de criteris mediambientals i sostenibilitat en la gestió i en la planificació de les inversions, són aspectes que cal tenir en compte.

A la segona edició, que es farà del 18 d’octubre de 2017 al 23 d’octubre de 2018, s’hi poden inscriure diplomats i graduats en Turisme, Administració i Direcció d’Empreses, Finances i Comptabilitat, a més de persones amb altres títols universitaris interessats en aquesta formació. Les persones sense titulació universitària es poden matricular als mòduls oferts com cursos de formació contínua.

Els objectius d’aquesta nova edició són aprofundir en els mecanismes  d’innovació,   gestió   i   comercialització  aplicables a les complexes i particulars estructures turístiques que representen els càmpings. Conèixer-los com a empresa d’allotjament turístic de gran importància dins del sector. Estudiar la transformació d’aquest tipus d’empresa d’allotjament en els darrers anys, noves tendències en la seva gestió i en la diversificació de la seva oferta. Conèixer el marc normatiu i legislatiu dels càmpings; oferir instruments per prendre decisions en termes d’estratègia global; donar les bases per a una gestió completa i flexible d’aquest tipus d’allotjament turístic: planificació d’inversions, infraestructures i equipaments orientats a la sostenibilitat; aplicació de la tecnologia en la gestió interna i externa dels càmpings; gestió dels recursos humans i nous perfils professionals; estratègies de promoció, comercialització i fidelització; qualitat i imatge; medi ambient i sostenibilitat.

Les classes, presencials, tindran lloc del 18 d’octubre de 2017 al 3 de maig de 2018. I del 7 de maig de 2018 al 30 de setembre del mateix any es faran les pràctiques i el projecte final de curs.

La direcció és a càrrec de Marta Nel·lo. Per més informació, cal contactar amb Susana Paxton: susana.paxton@fundacio.urv.cat o bé es pot trucar al telèfon 977 77 99 66.

Sobre la FEHT

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Aquesta entitat està finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. Subvenció concedida per a la Contractació laboral de persones de 30 i més anys (SOC-CONT30IMES)